Resa till Irland maj 2009
 

DEN EFTERLÄNGTADE RESAN TILL RASENS URSPRUNGSLAND

Tänk att denna resa äntligen blev verklighet! En hel vecka skulle vi få spendera på denna vackra gröna ö, utan både barn och hundar! Att dessutom få gå på utställningar i dagarna tre och bara få flanera, kändes som en ovärdelig lyx! Till och med vädrets makter var med oss under denna resa - mellan 20 till 26 grader och stålande sol i en hel vecka är ju inte ens något som irländarna själva är vana vid!

Vår goda vän Annica hade fixat finfint boende hos vänner, där vi spenderade de tre första nätterna. Att sedan hon och sambon ställde upp med bil och guidning var helt enkelt suveränt, stort TACK till er!

Utställningsdagarna var som väntat mycket intressanta. Vi såg många fina (och mindre fina...) hundar, träffade massor av trevliga människor och blev glatt överraskad över de utomordentligt fint arrangerade utställningsplatserna.

Fredagens utställning hölls i närheten av Dublins flygplats. Domare för dagen var mr J. Dean - en irländsk gentleman av den något äldre generationen. Tyvärr gavs en något spretig bedömning, med en korrekt och en mindre korrekt vinnare för dagen.

 
Lördagens utställning dömdes av Göran Bodegård, vilket även märktes på bedömningen... Inte många av den korrekta typen placerades - och ändå fanns det en hel del att välja från! Dagens höjdpunkt var emellertid när Annicas Ballysax Bycroft, "Hardy" placerade sig som BIR-veteran - Grattis Annica!

På söndagen var det dags för Margret House från England att döma. Denna dag blev den underbart vackra Feanaro Niallan Naomhan, "Nevan" BIR!

De sista tre nätterna spenderades på en mycket trevligt hotell i centrala Dublin. Shopping, bio och lite publiv fick plats på agendan, men mest av allt tog vi det lugnt och bara NJÖT!!!

Vi vill härmed tacka hela vårt goda ressällskap för en underbar resa - hoppas vi snart träffas igen! Tack även till familjen som upplät sitt hus samt människorna som bjöd på en jättetrevlig grillkväll!

En sak är iallafall säker... till Irland kommer det bli fler resor i framtiden!

/Maria & Stefan


I närheten av denna bro intogs lördagens middag.


Tjusig Briankeen-hane från fredagens utställning.


Lördagens vinnande hund (mixad, ej rastypisk päls).


En av de icke rastypiska hundarna på lördagen.

 
Fredagens BIR (rastypisk) och BIM (icke rastypisk).


Annica och glennen Murphy på lördagen.


Söndagens BIR och BIM med korrekt pälstyp.


En icke rastypisk hund på söndagen.

Vy över området där vi var och rastade hundarna.