Historien bakom Milvest kennel      

Vi som driver Milvest kennel är jag, Maria och min make Stefan Näslund. Vi bor i Kallviken som ligger just utanför Luleå, långt upp i Norrland. I huset finns vår yngsta son, våra wheatens och kerryn Enya.

Jag är utbildad ringsekreterare och jobbar på utställningar runt om i länet. Jag har tidigare verkat som webmaster för Övre Norra Terrierklubben under ett par år. Jag har även suttit som suppleant och ledamot i styrelsen för Södra Norrbottens kennelklubb. Stefan är utbildad figurant och testledare.

Vi deltar flitigt på hundutställningar vilket vi tycker är trevliga tillställningar där man träffar mycket trevligt folk med samma stora intresse som en själv. Vi tränar även lite lydnad för husbehov och kör lite agility. Vi anser att fysisk likväl som mental träning är viktigt för våra hundars välbefinnande.

När vi bestämde oss för att skaffa hund och fann rasen Irish Softcoated Wheaten Terrier, var vi fast. Dessa mysiga hundar med underbart temperament och silkigt mjuka pälsar som dessutom inte fäller sitt hår har funnit en permanent plats i våra hjärtan.

På senare tid har det även givits plats åt rasen Kerry Blue. Det är också en helt underbar ras, men den kräver lite mer pälsvård.

Vi har en liten kvalitativ uppfödning och vi sparar alltid en valp från varje kombination.

Vår ambition
är att föda upp friska, sunda, mentalt stabila och inte minst rastypiska wheatens och kerrys, i hemmiljö. Tidigare avlade vi på mixade wheatenlinjer, men på grund av förekomsten av sjukdomar i dessa linjer, har vi beslutat oss för att fortsättningsvis endast avla på rent irländska linjer.

Våra valpkullar
döper vi efter alvnamn eftersom dessa har en keltisk anknytning och därifrån känns inte steget långt till rasens ursprungsland, Irland.

Är du intresserad av en valp från oss, eller kanske bara har frågor rörande någon av raserna? Tveka inte att höra av dig!

Varmt välkommen till oss på Milvest kennel!