Valpdagbok
 
|
|

~ SJUTTON VECKOR GAMLA ~

2011-04-30 Här kommer lite nyare bilder på pojkarna. Intresserad? Ring oss på 070-314 09 13.

Milvest Devaron "Frej"
  Milvest Dirrach "Oden"

~ FEMTON VECKOR GAMLA ~

2011-04-19 Vi har fortfarande två osålda pojkar, Milvest Devaron och Milvest Dirrach. De är mycket mysiga och sociala, gillar både att busa och sitta i knä.

På grund av lite ändrade omständigheter har vi nu även en tikvalp som vi planerar att placera ut, ev på halvfoder, i Norr- el Västerbotten. För mer information, ring 070-314 09 13.

Milvest Devaron "Frej"
  Milvest Dirrach "Oden"

~ NIO VECKOR GAMLA ~

2011-02-22 Här kommer bilder av de fyra vackra pojkarna som fortfarande är otingade.

Milvest Daryan "Atle"


Milvest Dirrach "Oden"
 
Milvest Devaron "Frej"


Milvest Dweomer "Ymer"

~ SJU VECKOR GAMLA ~

2011-02-22 Nu är det bara dagar kvar innan valparna ska börja flytta hemifrån. Nu när valparna slutat dia har mamma Nova fått åka till svärmor och svärfar för en välförtjänt semester.

I och med att det varit så pass kallt ute, har vi inte tidigare haft möjlighet att låta valparna gå ut i snön. Idag var det dock bara -15 grader så då var det dax att låta dem känna snön under tassarna. Efter utevistelsen var det dax att busa runt lite på köksgolvet. Här kommer några bilder dagen.

Full fart på köksgolvet...

...inte still en enda sekund!


Valparna kikar ut
  Inte äta gul snö...

~ SEX VECKOR GAMLA ~

2011-02-11 Valparna utvecklas för varje dag som går. De är underbara små individer varenda en av dem. Det är fantastiskt ändå hur så många valpar ändå är förhållandevis lugna - inte en enda har försökt forcera valphagen... ;-)

De äter nu 4 mål om dagen och alla är i fint hull och har god aptit. Så här långt är vi mycket nöjda med denna kull. De har alla fin färg med bra pigmentering och konstruktionen är riktigt lovande.

Under helgen ska jag försöka hinna med att ta nya huvudbilder på dem också, men nu får ni hålla till godo med lite nya pose-bilder.

Grön hane


Ljusblå hane


Brun hane


Gul tik


Rosa tik
  Svart hane


Blå hane


Röd tik


Orange tik


Grå tik

~ FEM VECKOR GAMLA ~

2011-02-04 Valparna har nu fått tänder som de gärna testar... Vi har nu försökt ta pose-bilder på dem, med varierande resultat... vissa av dem liksom "tappar benen" och spjärnar emot när man ska försöka ställa upp dem. Vi får nog ta och träna lite mer på detta :-)

Alla valpar har ett härligt lynne och det busas och låter en hel del i hagen. De äter nu tre mål om dagen, men detta kommer att utökas med ytterligare ett mål till nästa vecka.

Grön hane


Ljusblå hane


Brun hane


Gul tik


Grå tik
  Svart hane


Blå hane


Rosa tik


Röd tik


Orange tik

~ FYRA VECKOR GAMLA ~

2011-01-28 Så hade valparna blivt 4 veckor gamla. De busas för fullt i valphagen och man kan börja ana de olika personligheterna hos dem.

Valparna har nu fått sina kennelnamn och finns från och med idag registrerade på SKK. Namnen kan ni se på D-kullen.

Vi har börjat ta emot besök så i onsdags var första familjen här och i morgon kommer nästa. Ni som ännu inte hunnit boka in ett besök, varmt välkomna att höra av sig så bestämmer vi en dag som kan passa.

Vi vill härmed presentera de första individuella bilderna på D-kullen:

Grön hane


Svart hane


Omärkt hane


Gul tik


Vinröd tik
  Ljusblå hane


Blå hane


Rosa tik


Lila tik


Gråvit tik

~ TRE VECKOR GAMLA ~

2011-01-21 Idag är valparna 3 veckor och vi har avmaskat dem för första gången. I morgon ska de få sin första smakportion av fast föda... det ska bli spännande och se hur det går.

Det är så härligt att se för just nu händer det så väldigt mycket med utvecklingen från dag till dag.
  Lilla gula tiken sover sött.

Två av syskonen.


Rosa tik

 
Ljusblå hane.

Lila tik

2011-01-20 Efter några lyckade rymningar från valplådan, tog vi idag beslutet om att låta valparna flytta ut ifrån sovrummet (wow, äntligen en hel natts sömn...).

Nu huserar de i den nya fina valphagen i vardagsrummet. I morgon fyller de 3 veckor.

 

Nytvättad Nova med alla tio hungriga små valpar.


Sovande valphög.

Syskon.

~ TVÅ VECKOR GAMLA ~

2011-01-14 Nu är valparna 2 veckor gamla och de har börjat promenera runt. De har påbörjat öppningen av ögonen och jag misstänker att de snart kommer att komma på hur man klättrar ur valplådan...

Nästa vecka kommer vi att flytta ut valparna i vardagsrummet så de får större ytor att röra sig på. Efter det börjar det vara dags att ta emot besök - välkomna!
 

Två av tikarna kurar ihop intill de andra syskonen.

Den svarta hanen sover mätt och belåten.


Valparna är väldigt aktiva och promenerar omkring.

Kryper gärna ihop och gör en "sov-hög".

~ FYRA DAGAR GAMLA ~

2011-01-06 Valparna växer för varje dag som går. I morgon är de redan en vecka gamla och om ytterligare en vecka kommer de att börja öppna ögonen - jag längtar!

 


En av tikarna, 4 dagar gammal.


D-kullen 4 dagar gamla.

En av hanarna, 4 dagar gammal.

~ EN DAG GAMLA, NYÅRSDAGEN 2011 ~

2011-01-01 Så har valparna spenderat sin första natt utanför sin mammas mage. Nova sköter valparna helt exemplariskt. Trots detta har jag nästan inte fått en blund i ögonen på hela natten... :-)

 

Alla tio valparna, nyårsdagen 2011.

Nova och D-kullen, nyårsdagen 2011.

2010-12-31 Nu har valparna kommit! Det blev fem hanar och fem tikar. Nu är det lugn och ro i valplådan. Gott Nytt År!
 

Nova med tio nyfödda valpar.

2010-12-30 Idag är Nova på sitt 63:dje dräktighetsdygn och idag borde vara dagen D... Hon är nu bra rund - hela 67 cm runt midjan! Ännu är hon lugn men söker mycket stöd. Hennes temp har varit nere i 36,2 så vi får väl se om det snart börjar hända lite i valplådan...  

Nova på julafton 2010

2010-11-29 Dagens ultraljud visade att Nova är dräktig! Nu väntar vi med spänning till mellandagarna för att se vad som kommer... Valpleverans till sportlovet 2011.

2010-11-06 Danny har blivit dansk champion - gratulationer till hans uppfödare!

2010-10-28 Efter en lång resa i två dagar möttes Nova och Danny. Tycke uppstod och efter tio minuters bekantande med varandra var parningsakten ett faktum. Nu är det bara vänta ett par veckor och se om mötet var fruktsamt.

2010-10-15 Idag har Nova börjat löpa.